FTI in nood. Heeft Staatssteun nodig.

Volgens Business Insider heeft de Duitse reisorganisator Staatssteun nodig om te overleven. Waar eerst TUI en Lufthansa al staatsleningen nodig hadden, is nu FTI in geldnood.

FTI zou een steunpakket nodig hebben van 235 miljoen euro. Met een omzet van 4 miljard en 12.000 medewerkers is FTI één van de grootste reisfirma’s. Tot op heden kon FTI nog zonder lening, daar waar TUI al aanspraak kon maken op ca. 3 miljard en Lufthansa op 9 miljard euro.

Bijzonder is overigens dat FTI, en ook andere partijen in Duitsland al om een andere reden bekeken worden. De zekerheden die een verplicht garantiefonds of verzekeraar – en desnoods de Staat – moet bieden in het geval van een faillissement, lijkt niet op orde. Indien men het certificaat dat werd afgegeven door Zurich Re bekijkt, is de dekking die geboden wordt veel te laag. Er geldt een maximum van 110 miljoen euro, waarna – in geval van een faillissement – die 110 miljoen euro verdeeld zou worden onder alle schuldeisers: lees consumenten. Dit is in strijd met de Europese regelgeving.

Zie ook: https://www.businessinsider.de/politik/deutschland/nach-lufthansa-und-tui-steckt-der-naechste-reise-konzern-in-finanznot-steuerzahler-muss-mit-dreistelligem-millionenbetrag-einspringen-c/