Vonnis: geld terug losse accommodatie

De Kantonrechter Alkmaar heeft ten gunste van twee reizigers uit Duitsland vonnis gewezen. De reizigers hadden een vakantiewoning in Nederland geboekt, geen pakketreis, met als aankomstdatum 24 april. Covid-19 heerste op dat moment.

Met een beroep op de onvoorziene omstandigheden eisten de reizigers ontbinding van de overeenkomst en terugbetaling van alle betaalde gelden. Dit op basis van het onweersproken feit dat de reizigers bij terugkomst in Duitsland in quarantaine zouden moeten en de verhuurder zich ongerechtvaardigd zou verrijken. Ook gezien het besmettingsgevaar, de reisadviezen en veelal gesloten horeca meenden de reizigers dat instandhouding van de overeenkomst niet redelijk zou zijn.

De rechtbank komt reizigers op alle punten tegemoet. Zie vonnis: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBNHO:2020:8300&showbutton=true&keyword=annuleringskosten

Het vonnis biedt ook de aanknopingspunten om restitutie van vliegtickets te vorderen op basis van de genoemde argumenten.